make them wonder why you're still smiling

det finns så mycket här i livet man önskar man kunde ändra på. det finns så mycket man vill göra. det finns så mycket man vill ha. men stanna upp och tänk efter, vad behöver du egentligen? stanna upp och tänk på de runt omkring dig. inte bara de som bor över gatan eller de som går i din klass, nej, stanna upp och tänk på alla människor på denna jord. du kanske inte kommer förstå hur de ser på världen men du kan i alla fall försöka förstå. då kanske du inte längre kommer va lika sugen på att köpa den där nya tröjan eller de där shortsen du bara måste ha. du kanske istället inser att medan du sitter här och tjurar över att du inte får pengar till den där tröjan så sitter det ett barn på andra sidan jordklotet och svälter. det är sanningen, barn, barn som är precis lika mycket värda som du dör medan du gråter över en tröja. stanna upp och tänk på det bara någon gång ibland, någon gång när du får för dig att du har det dåligt kan du alltid stanna upp och tänka på de runt omkring dig.

med det menar jag inte att dina problemen inte är jobbiga, gör ont eller får dig att må dåligt, för de gör det utan tvekan. ingen mår något vidare bra av att vara ledsen. men glöm då inte att du finns, du syns och du är älskad. det finns ingen som är älskad utav alla, men du är älskad av en, några eller flera stycken. hur tjatigt det än låter så är du bra som du är. tappa aldrig bort dig själv. det finns något fint i alla människor, något under det du ser när du går förbi någon på stan. så nästa gång kan du istället för att viska till din kompis hur ful killen som nyss gick förbi er va, kolla på honom och ge honom ditt leende. det kan göra hela hans dag. man vet aldrig hur han har det bakom det du ser under den sekunden då ni möts. han kan ha en mamma som är arbetslös, hans pappa kanske inte har några pengar, han kanske har en fruktansvärt dålig självkänsla, hans syster kanske nyligen dog i cancer, han kanske ser världen som en enda stor svart prick. så även om du inte själv tror det så gör ett leende väldigt mycket.

livet är bra underbart, så få då andra att se det så med. inte bara de på andra sidan gatan, inte heller bara de som går i din klass, utan alla människor du ser eller vet om. tänk på de som inte har de lika bra som du och få de att förstå att livet är värt att leva även om det ser mörkt ut just nu. om vi börjar kämpa tillsammans så kan vi få världen till en bättre plats att leva på. tänk på människorna runt omkring dig och må bra. över analysera inte de minsta problemen utan hjälp istället kompisen som mått dåligt en längre tid. var snäll och visa att du vill att andra ska må bra! ❤


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0